Domů / Články / 2017 Peugeot 301

2017 Peugeot 301

Peugeot oživil 301 opět v roce 2012, když přinesl tento kompaktní sedan na trh s cílem, aby konkuroval na rozvíjejících se trzích. Tento skvělý nápad měl velký úspěch a tak se francouzská automobilka rozhodla pro rok 2017 udělat menší facelift. Mezi hlavní výhody novinky patří nové technologie, upravený motor, design exteriéru a svěží vzhled. Pojďme se blíže podívat na tento povedený sedan.

Stávající design vítá změny s otevřenou náručí

Na první pohled si v exteriéru všimnete odklonu v designu od stávajícího modelu. Nejpozoruhodnější rozdíl naleznete v přední masce, která je menší, širší a má více geometrické tvary. Dolní spoiler také prošel menší úpravou, která vzbuzuje více agresivity a vášně. Kromě změn v designu karosérie, získali světlomety také menší úpravy. Velkou novinkou jsou především koncová světla, která jsou nyní velmi atraktivní a mohou konkurovat automobilům z vyšší třídy.

Moderní design zachovává spojení s přírodou

V interiéru naleznete moderní interiér, který čerpá inspiraci v přírodě. Přístrojová deska má poměrně plochý vrchol. Dveře a palubní deska jsou vybaveny lesklými černými vložkami, které budí eleganci a luxus. Volant má sportovní vzhled a ploché dno. Všemu kraluje přehledný TFT displej s potřebnými informacemi. Pro cestující je připravená celá řada funkcí v podobě USB, Bluetooth, Screen triple play zrcadla, Apple CarPlay, Mirror Link, zadní parkovací kamera nebo 3D TomTom navigace.

Nová 301 nabízí jen hrstku motorů

Nová 301 nabízí jen hrstku motorů. Těšit se můžete na dva benzinové motory a dva naftové. Nejsilnější z nich čtyřválcový motor o objemu 1,6 litru nabízí 113 koňských sil a je řízen 5 stupňovou manuální nebo 6 stupňovou automatickou převodovkou. Nejslabší motor 1,2 l PureTech pak zvládne 82 koňských sil a 5 stupňovou manuální převodovku.