Domů / Články / 2017 Suzuki Swift

2017 Suzuki Swift

V roce 2000 spatřil světlo světa Suzuki Ignis. Na Suzuki Swift byl model přejmenovaný v roce 2004 a další aktualizace se dočkal v roce 2010, kdy byl oznámen model třetí generace. V roce 2017 přichází Swift do své již čtvrté generace a dostává zcela nový designový jazyk.  Model se těší velké proměně stylu a je patrné, že se z roku 2004 přesouvá do 21. století se vším všudy.

Nový Swift zachovává tvar, ale přináší moderní detaily

Nový Swift si zachovává základní proporce, které však doplňuje o modernější detaily a sportovnější styl. První co vám padne do oka, jsou nové světlomety. Jsou menší a mají úhlový tvar. Mřížka je také nová a designovaná do šestiúhelníkového tvaru, který je širší, než předchozí verze. V zadní části nalezneme více zaoblený design, který se promítne i do designu v bočních částech vozu. Nový Swift vyniká nižší linií střechy a má více svalnaté podběhy kol.

Celkově lze říci, že nový Swift je modernější, sportovnější a mnohem přitažlivější model.

Změn se dočkal i interiér

Suzuki se o novém interiéru příliš nevyjádřil, ale na prvních oficiálních snímcích je patrné, že je palubní deska komplet proměněna. Středová konzole má vše krásně uspořádané a všechno je nové. Průduchy A/C byly revidovány na obou stranách palubní desky. Středová konzole je kulatá a celému prostoru kraluje sedmi palcový dotykový displej, který nahrazuje rádiovou jednotku.

Kromě technických změn naleznete i krásné detaily v podobě chromu, nové ovládací prvky nebo řadu funkcí, které vám zpříjemní cestu.

Motor je velkou neznámou

Zatím nepadla žádná zmínka o změně motoru. S největší pravděpodobností bude i nadále Suzuki používat 1,6 litrový čtyřválec. Možná se přidají další pohonné jednotky, ale v tuto chvíli je příliš brzo spekulovat, jaký výkon můžeme očekávat. Nejlepší je se spokojit s osvědčenou kvalitou.