Domů / Články / 2018 Hyundai Elantra GT

2018 Hyundai Elantra GT

Automobilka Hyundai představila Elantru pro modelový rok 1991, ale dobře poskládanému modelu se nepředpovídala dlouhá budoucnost. Nakonec je všemu jinak. Stejně jako se Hyundai za poslední roky vyvinul, tak jinak tomu není u modelu Elantra, která aktuálně vstupuje do šesté generace. Pojďme si představit nový model.

Exteriér je obestřen tajemstvím

Co se týče exteriéru, zatím je k dispozici pouze malá část vozu. Na dostupných fotografiích je vidět pouze přední část vozu kolem masky chladiče. Je otázkou, zda můžeme být ohromeni nebo zklamáni. Na konečný výrok si budeme muset chvíli počkat.

Na jediné fotografii můžeme vidět pár změn, kolem světel a designu přední masky. Je patrné, že se designéři Hyundai soustředili na ladné linie a svěží vzhled. Nic více z fotografie nevyčteme a je potřeba počkat na bližší informace.

Interiér nepřináší převratné novinky

Interiér s největší pravděpodobností nepřinese radikální změny. Podle fotografií můžeme očekávat složení kabiny v černé s červenými akcenty. Krásné detaily můžeme vidět na prošívání kolem volantu nebo tlačítka start/stop. Opět zůstáváme na mrtvém bodě, jelikož více informací není k dispozici. Pouze tři uvolněné fotografie nám prozrazují, jaké barvy můžeme očekávat a jaké ozdobné prvky na nás čekají.

Mírné zklamání pod kapotou

Pod kapotou se bude nacházet stejný 2,0 litrový čtyřválec, které můžeme nalézt i v současném modelu Elantra SE. Poměrně velkým zklamáním je výkon motoru, který nabízí pouze 147 koňských sil a 132 liber-stop točivého momentu. Jedná se tak o snížení výkonu o 26 koňských sil oproti aktuální generaci.

V současné době není příliš mnoho informací o novém modelu Elantra GT. Z dostupných informací jsme poněkud zklamáni, i když je nelze brát příliš vážně. Doufejme, že se Hyundai polepší a brzo zpřístupní podrobnější informace o vozu. Včetně kompletní specifikace motoru. Výkon je totiž největším zklamáním.