Domů / Články / 2016 Ford Focus RS

2016 Ford Focus RS

Ford představil svojí třetí generaci Focusu RS. Tento inovativní model nabídne pohon všech kol. Má být vyráběn na stejném místě jako předchozí modely a těšit se můžeme i na skvělý výkon 300 koňských sil. Pojďme se blíže podívat na tento skvost, který se nám již brzy představí v ostré verzi.

Sportovní tělo a dravý pohled

Sportovní tělo je pro Ford Focus RS samozřejmostí. Nový model není pozadu a doslova se jedná o hot-hatch, který je rovnou připraven na super speciální rally. Přední část je tvořena lichoběžníkovou mřížkou a splitterem, který sahá hluboko a má krásný výhled na mezichladič.

Boční profil je v klasickém RS stylu, přičemž se nyní vytvořil dostatek prostoru pro 19-palcová kola z lehkých slitin, které jsou exkluzivně k dostání pro každý model. Zadní části dominuje aerodynamický difuzor.

Celkově vzato, nový Ford Focus RS vypadá skvěle a jeho dravý pohled odhaluje předem jeho schopnosti. Krásná je i modrá barva Liquid, která je třešničkou na dortu.

Závodní charakter se nachází i v interiéru

Jak se dalo očekávat, nový Ford Focus RS je v interiéru plný závodních detailů a svůj sportovní charakter nezapře. Vše začíná u plochého volanty a konče množstvím znaků RS. Celý balíček je doplněn o sportovní pedály z lehkých slitin, nové středové konzole a řadou funkcí a multimediálního balíčku.

Výkon, výkon a zase výkon

Nové RS nese 2,3 litrový EcoBoost čtyřválec, který je tentokrát vyladěný na 345 koňských sil a 324 liber-stop točivého momentu. Zrychlení z nuly na sto zvládne za krásných 4,7 sekundy a maximální rychlost dosahuje úctyhodných 266 km/h.

Pokud vše sečteme dohromady a vyzdvihneme agresivní karosérii, skvělý točivý moment a bohatý interiér, má nový Focus RS co nabídnout. Bojíme se jen cenovky, která by se mohla vyšvihnout do nadmořských výšek.