Domů / Články / 2018 Ford Fiesta ST

2018 Ford Fiesta ST

Sedmá generace Ford Fiesta, se ukázala v roce 2016 a přijela mezi veřejnost o rok později. Za méně než jeden rok, přichází Ford s novou verzí, která je orientovaná na výkon. Pojďme si blíže představit nový hot-hatch, který měl debut na ženevském autosalonu. Sportovní styling, který je typický pro tento model zůstává zachován, ale Fiesta ST má ještě více sportovních prvků.

Propracovaný exteriér přináší jen minimum změn

Stejně jako předchůdce, třetí generace Fiesta ST má mírně zvýšený podvozek. To se projevilo především na postavení nových světlometů a mřížky, které dodávají novému modelu zamračený vzhled. Sportovní Fiesta, která byla již tak dost agresivní a sportovní, získává mnohem více energie a síly v balíčku ST.

Na straně si všimnete především 18-palcových kol, které mají povrchovou úpravu v šedé barvě. Pár změn se najde i v zadní části a to především střešní spoiler, difuzor, odznak „ST“, atd.

Moderní interiér si drží svůj standard

Palubní deska byla přepracována od nuly a změn nalezneme více, než dost. Středová konzole je jako nová, včetně otvorů na klimatizaci. Aktuálně je změna i v usazení informačního displeje, který je přesunut blíže ke středové konzole. Nový volant má sportovnější nádech a přístrojová deska má navíc displej, který informuje o všem důležitém.

Další změnou je exkluzivní čalounění, které nabízí širokou paletu možností výbavy a personalizace, než kdy předtím. Budoucí majitelé si mohou vybrat z celé řady ozdobných prvků a příslušenství.

Skvělé jízdní vlastnosti a uspokojující výkon

Pod kapotou modelu Ford Fiesta ST se nachází 1,5 litrový tříválec EcoBoost, který nahrazuje původní 1,6 litrovou verzi. Zrychlení z nuly zvládne za 6,7 sekund a maximální rychlost je 209 km/h. Vše je pod taktovkou manuální šesti stupňové převodovky.

Nový model nenabízí příliš mnoho změn, přesto je skvělým zpestřením. Aktualizace přináší tu správnou míru sportovnosti, která je v dnešní době vyžadována. Pro fanoušky sportovních designů a kvalitního výkonu nebude Ford Fiesta ST 2017 zklamáním.