Domů / Články / 2017 Nissan Rogue Hybrid

2017 Nissan Rogue Hybrid

Nissan začal výrobu Rogue v roce 2007. Od té doby prošel model několika aktualizacemi, včetně nové generace, která byla odhalena v roce 2013 na autosalonu Frankfurtu. Po celou dobu svého života byl Rogue vybaven čtyřválcovým benzinovým motorem. Doba ekologická nastala a tak je z Nissan Rogue hybrid. Pojďme se blíže podívat na tuto změnu.

Exteriér získal nové linie

Aktualizace a úpravy přináší pro Rogue Hybrid agresivnější obložení a změnu v panelech karosérie. Jak se dalo očekávat, hlavní mřížka je přítomna a stejně tak pás chromu. Světlomety jsou nyní delší a tenčí. Profil vypadá téměř totožně, jako odcházející model, ale v zadní části najdeme novou chromovanou lištu podél spodního nárazníku. Velikost kol nebyla změněna. Další novinkou je generátor zvuku vozidla, když je v elektrickém režimu. Samozřejmostí je pak značka, že se jedná o Hybrid.

Prémiové materiály uvnitř interiéru

Uvnitř vozu nalezneme celou řadu prémiových materiálů. Celkově byl interiér aktualizován. Na palubní desce se nyní nachází celá řada soft-touch věcí. Dalším detailem je kontrastní prošívání, které navyšuje luxus vozu o pár úrovní výše. Původní volant je nahrazený volantem s plochým dnem a řadou ovladačů.

Nový Nissan Rogue Hybrid nabízí v interiéru dosytné místo a komfort během jízdy. To vše poté umocňuje celková atmosféra uvnitř kabiny.

Co se skrývá pod kapotou

Pod kapotou se ukrývá 2,0 litrový motor v celohliníkové konstrukci, který je doplněn o lithium-iontové baterie a jeden 30-kW elektrický motor. Benzínový motor produkuje 141 koňských sil a 144 liber-stop točivého momentu. Elektromotor disponuje 40 koňskými silami a 118 liber-stop točivého momentu. Dohromady to tedy dělá na 176 koňských sil.

Možnost mít hybrid od Nissanu vítáme. Vše je na dobré cestě a vůz oplývá vším, co od moderního crossoveru očekáváme. Za nás rozhodně palec nahoru.