Domů / Články / 2018 Mercedes-AMG GT R

2018 Mercedes-AMG GT R

Představen veřejnosti v roce 2014 na autosalonu v Paříži, byl Mercedes AMG GT jedním z vozů, které vzbudili největší pozornost. Dvoumístný sportovní vůz byl navržen, aby nahradil SLS AMG. Nicméně, nové kupé je menší než jeho předchůdce a na rozdíl od SLS byl vyvinut jako soupeř pro Porsche 911. Jak nové GT R vypadá a co přináší?

Design nabízí nový směr

Nové GT-R představuje významný odklon od standardního modelu GT. Má mnohem více agresivní vzhled a spousta designových prvků závodních aut. V přední části je nápadný chladič s vertikálními lamelami. Sportovní postoj mají i přední a zadní blatníky, které rozšiřují celkovou šíři vozu. Výborný dojem budí i 20-ti palcová kola. V zadní části se nachází křídlo pro větší přítlak. Pozornosti neujde ani masivní dvojitý difuzor. Nové Mercedes-AMG GT R je velmi exkluzivní záležitostí.

Minimalismus a praktický design v interiéru

Interiér nabízí přechod mezi AMG GT a závodním vozem GT3. Přístrojová deska a středová konzole je prakticky totožná se silničním autem, zbytek interiéru a další funkce jsou upraveny, aby budili co největší dojem závodního vozu. V interiéru se nachází řada prémiových materiálů, bezpečnostních prvků a kvalitního designu.

Božský výkon pod kapotou

Pod kapotou se nachází 4.0 litrový motor V8 Biturbo, který drží na uzdě 577 koní a 516 liber-stop točivého momentu. Zrychlení z nuly na sto zvládne za krásných 3,5 sekundy. Maximální rychlost je omezena na 318 km/h.

Jaké máme pocity z nového modelu?

Mercedes AMG GT RT je velkolepé vozidlo. Oceňujeme především agresivní design, vylepšenou aerodynamiku a exkluzivní funkce. Zklamáním je poněkud jemnější strana vozu, která by mohla být více sportovní a agresivnější. Dalším mínusovým bodem je výkon. Ten je úctyhodný, ale nedosahuje kvalit 911 GT3. Navíc je cenovka poněkud vyšší a to i přes plusy, které Mercedes AMG GTR má.