Domů / Články / 2018 Ford Ecosport

2018 Ford Ecosport

Ford nabízí hned šest modelů SUV. Sestava se rozrůstá o nový miniaturní přírůstek v podobě Ford Ecosport, který bude k dispozici se 1,0 litrovým čtyřválcem nebo 2,0 litrovým motorem. Toto malé SUV by mělo mít dostatek energie a spoustu volitelných funkcí. Pro nové majitele bude na výběr ze čtyř stupňů výbavy a všechny vozy mají boční výklopné dveře.

Design se nese v duchu historie automobilky Ford

Pokud by tento model neměl nálepku Ford, i tak byste poznali, že se jedná o tuto automobilku. Přední část je velmi povědomá všem modelům SUV, které doposud Ford vydal. Styling vozu je velmi zajímavý a nabízí řadu detailů, které jsou hezké, ale na první pohled skryté. Například A-sloupky jsou zakřivené ve spodní častí a mírně navyšují okraje kapoty. Překvapivě to nepůsobí kýčovitě a vozu to dodává svalnatý vzhled.

Exteriér se u modelu Ford Ecosport povedl. Nejedná se o nic, co by vás šokovalo, ale také vás to neurazí. Podobně je tomu i v interiéru.

Vnitřek Ecosport má sportovního ducha. Stejně jako jiné modely v tomto segmentu, se snaží interiér zaujmout co nejvíce zákazníků. Dostatečný prostor, kvalitní přístrojová deska, výběrové materiály a řada ovládacích prvků, které zlepšují dojem z jízdy. Pohodlí je skvělé i při náročnějším terénu. Požitek z jízdy si užijí i náruživí jedinci.

Ecosport s výkonným motorem a automatickou převodovkou

Ecosport nabídne 1,0 litrový tříválcový motor EcoBoost nebo 2,0 litrový čtyřválec. Oba motory jsou propojeny s automatickou šestistupňovou převodovkou. Motor s menším objemem nabízí 123 koňských sil a 125 liber-stop točivého momentu. Větší objem poskytne na 160 koňských sil a 146 liber-stop točivého momentu.

Jak již název napovídá, Ford Ecosport nabídne i kvalitní spotřebu paliva, za kterou nemusíte dávat půlku výplaty. Jedná se také o levnější variantu ve srovnání s modelem Escape. Otázkou však je, zda nový model zaujme zákazníky na již přeplněném segmentu, kde existují kvalitnější a krásnější modely, než je Ecosport.