Domů / Články / 2018 Volvo XC40

2018 Volvo XC40

BMW X1 a Mercedes GLA získávají nového konkurenta ze Švédska. Volvo se v posledních letech snaží vylepšit celý svůj line-up. Nedávno představil zcela novou XC60, S90 a V90. Dalším modelem na řadě je XC40. Kompaktní SUV, které se nachází v dolní části SUV lineupu a je cenově dostupnou možností pro ty, kteří nepotřebují extra prostor.

XC40 nabízí nejnovější styl společnosti

Přední fascia vypadá trochu jako scvrklá verze XC90. Všimnete si především světlometů ve stylu „Thorovo kladivo“, LED světel a velké mřížky ve středu. Nicméně, nárazník byl přepracován tak, aby XC40 dostala svůj jedinečný vzhled.

Na bocích se dočkáme méně robustních komponent, které však dodávají vozu větší styl. Střecha si stále drží svůj specifický a jedinečný vzhled.

V zadní části se nachází design světel, který prolézá skrze sloupky. Pro tento crossover Volvo navrhl čistě vypadající dveře zavazadlového prostoru a SPZ se nachází na tradičním místě nárazníku. Celkově má XC40 velmi přitažlivý vzhled.

Interiér nezklame ani ty nejnáročnější zákazníky

Poté co jsme viděli nejnovější návrhy interiéru, jsme očekávali, že XC40 dostane skutečně krásný interiér. A Volvo nezklamalo. Opět je to naloženo ve stejném duchu, jako XC90, ale vše je samozřejmě menší a existuje i několik unikátních kousků.

Přístrojová deska není tak masivní, ale středová konzole je poměrně široká. Opět se můžete těšit na velký tablet, displej, vertikální A/C otvory a další standardní vybavení. Čalounění je pouze z textilu a vinylu. Vybrat si však můžete i z upgrade R-Design modelu, který dostane kůži a nubuku čalounění.

Hnací ústrojí získá nový kabát

Není žádným tajemství, že Volvo nahradí každý motor z jeho 2,0 l čtyřválcové řady pohonných jednotek. Plné specifikace nejsou k dispozici, ale dočkat se můžeme výkonu od 156 koní až po 190 koňských sil.

Volvo XC40 nabízí standard v podobě bezpečnosti a přitažlivý design exteriéru i interiéru. Víceméně nemáme co vytknout.