Domů / Články / 2017 Seat Leon CUPRA 300

2017 Seat Leon CUPRA 300

Seat Leon působí na trhu již téměř 20 let a za tu dobu se výrazně vyvinul. Model třetí generace přišel v roce 2012. Není tedy divu, že do roku 2017, chce vstoupit s potřebným faceliftem. A jaké změny můžeme očekávat? Především aktualizovaný exteriér, světla a řada nových detailů na karosérii. Kromě estetických vzhledů se dočkáme i aktualizace hnacího ústrojí.

Tolik potřebný facelift exteriéru zabodoval

Změny v designu exteriéru přinesli spousty geometrické rovnováhy. Design nyní vypadá, jako kdyby byl strategicky plánován do posledního detailu. Vše je na svém místě a nic nepřečnívá. Nové LED pásky ve světle reflektorů jsou poněkud nešikovné v kombinaci s vysokým středovým světlem na spodní straně, ale není to nic výrazného. Maska chladiče je nyní širší a určitě si i všimnete bohatších detailů v chromu kolem. V zadní části také naleznete aktualizovaný layout s LED světly a revidovaným zadním panelem.

Cupra 300 se neliší od non-Cupra varianty. Možná vám na první pohled přijde změna v exteriéru poněkud nevýrazná, ale vše krásně sedí a změna je skvělá.

Středová konzole s elektronickou parkovací brzdou

V interiéru Cupra si všimnete především nové středové konzole s elektronickou parkovací brzdou. Čeho si určitě všimnete až během jízdy, je pokročilá zvuková izolace. To však není vše. Aktualizovaný je i Media Systém plus, který nyní nabízí dvojice obrazovek a řadu nových funkcí, jako je indukční nabíjení telefonu, GSM antény, zesilovače, atd.

Stejně jako exteriér i interiér neprochází šokující změnou, ale spíše jen doplňuje vyvážený vzhled. Interiér v Seat Leon Cupra vypadal skvěle i předtím.

Motor nezůstane pozadu

Výraznou proměnou prošlo hnací ústrojí. Nyní je v nabídce 2,0 litrový motor TS, který přináší na 300 koňských sil a 380 Nm točivého momentu. Je to nárůst o devět koní. Zrychlení z nuly na sto zvládne Seat Leon za 5,8 sekundy a maximální rychlost je 250 km/h.