Domů / Články / 2017 Volvo V90

2017 Volvo V90

V roce 1998 po pouhých dvou letech na trhu, bylo Volvo V90 staženo z trhu. Nyní se vrací jako vlajková loď automobilky Volvo. Nová verze V90 je postavena na architektuře aktuálního směru automobilky a jde ruku v ruce s ostatními modely, jako je XC90 SUV nebo S90. Pojďme se blíže podívat, co novinka nabízí.

Exteriér se nese v duchu kolegů

Exteriér Volva V90 je téměř totožný s modelem S90. Je to z jednoduchého důvodu. Oba vozy jsou identické mezi nosem a B-sloupky. Zadní část bude vypadat podobně, jako XC90, jelikož Volvo bude chtít zůstat věrné novému designu a stylu, kterým vstupuje do nové éry.

Co se nám velmi líbí je celkový sportovnější design a část střechy, která překlenuje zadní okno. Přestože si Volvo V90 nese moderní a svěží vzhled, rozhodně neurazí starou školu, která chce něco tradičnějšího.

Efektivní interiér a široká nabídka technologií

Stejně jako exteriér i interiér má vnitřek založený na S90. Přední i zadní prostor je identický pro cestující, a pokud jde o vybavení a vzhled přístrojové desky, můžeme se těšit na velké dřevěné vložky a vertikální A/C průduchy lemující dotykový displej. Stručně řečeno, V90 nabízí skvělý interiér a jedinečné technologie, které se mohou srovnávat s auty od BMW či Mercedes-Benz.

Pod kapotou opět stejné náčiní

Volvo V90 se nese ve stejném duchu jako ostatní modely této severské automobilky. Pod kapotou tomu není jinak. K dispozici opět budou dva benzínové, tři naftové a hybridní motory. Všechny pohonné jednotky jsou postaveny kolem čtyřválcových jednotek o objemu 2,0 litru. Výkonu je k dispozici více, než dost.

Volvo V90 je revolučním pro švédskou automobilku. V kabině je mnohem větší luxus, než u předchozích modelů. Pohonná jednotka poskytuje perfektní kombinaci výkonu a efektivity. Pokud jde o celkový design, záleží, na jaké straně barikády stojíte. Někomu se nový design bude zamlouvat, jiní ji nepřijmou s takovým nadšením. To je zkrátka vývoj.